torstai 14. marraskuuta 2013

Ruokavinkki: Kukkakaalivuoka

Kukkakaali on hieno vihannes, jota tulee käytettyä harmittavan vähän ruoanlaitossa. Ajattelin valmistaa siitä jotain vähähiilihydraattista ruokaa ja päädyin ketoosiin-blogin innoittamana kukkakaalivuokaan hieman reseptiä tuunaamalla, mutta perusidea on sama. Aluksi kukkakkaalit keitetään pehmeäksi vedessä, johon lisätään vähän oliiviöljyä ja suolaa. Samalla ruskistetaan jauheliha ja laitetaan sen joukkoon pilkottua tomaattia, sipulia, valkosipulia ja tomaattipyreeta. Sen jälkeen kukkakaalit muusataan ja päälle voi puristaa vähän sitruunaa. Ainekset sekoitetaan vuokaan ja mausteeksi piri piriä, joka on erinomainen yleismauste. Kattilassa kiehautetaan vielä ruokakerma, itse käytin kolmen juuston ruokakermaa ja siihen sulatetaan paprika-aurajuustoa. Paprikaa voisi laittaa tuoreenakin jauhelihan joukkoon jatkossa. Annetaan kermaseoksen hetken jäähtyä ja sekoitetaan joukkoon kolme kananmunaa. Kermaseos kaadetaan vuokaan ja päälle vielä juustoraastetta ja tomaattiviipaleita. Annetaan muhia uunissa noin puolen tunnin ajan 225 asteessa. Tätä voisi kokeilla jatkossakin erilaisilla variaatioilla, laittamalla esimerkiksi jauhelihan tilalle kanansuikaleita ja mausteeksi runsaasti currya sekä muita itämaisia mausteita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti