keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ruokaohje: Välimerityylinen kasviskeitto

.
Kotimaiset vihannekset ovat parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta ja ajattelin valmistaa välimerityylisen kasviskeiton, johon hain eeppisyyttä lisäämällä katkarapuja ja kanttarelleja. Ruoka-ohje on yhdistelmä netistä löytyneitä reseptejä sekä omaa mielikuvitusta. Ruuanlaitto aloitetaan pilkkomalla porkkanat, tomaatit, kukkakaali ja kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi paloiksi sekä hienontamalla chili ja kesäsipulit varsineen. Kattila laitetaan kuumaksi lorauttaen ensin oliiviöljyä ja tomaattipyreeta pohjalle. Sitten sekaan heitetään alkuvaiheessa porkkanat, kukkakaali, sipulit varsineen ja chili. Kuullotellaan niitä muutama minuutti ja lisätään kakkoskattilassa kiehautettu kasvisliemi joukkoon. Kun ykköskattilassakin kiehuu, niin pilkottu kesäkurpitsa ja murskatut valkosipulin kynnet kokevat saman kohtalon kuin muut vihannestoverinsa joutuessaan kattilaan. Heitin sekaan vielä kapriksen jämätkin jääkaapista. Seosta keitellään reilu 15 min ja tomaatit lisätään kattilaan noin 5 min ennen keittämisen lopettamista.  Vielä sen jälkeen lisätään pavut, katkaravut ja pannulla nopeasti voissa paistetut purkkikanttarellit ja maustetaan keitto piri piri mausteella, mustapippurilla, suolalla ja pieneksi pilkotulla tuoreella korianterilla. Keiton annetaan vielä kiehahtaa ja hautua kannen alla kylmällä levyllä ennen nauttimista. Lautaselle lisätään keittoon fetajuustosiivuja sulamaan ja koristeeksi tuoretta korianteria. 

Ruoka-aineet:
1 l kasvislientä
4 tomaattia
3 porkkanaa
2 kesäsipulia varsineen
1 kesäkurpitsa (pieni)
1/2 kukkakaali
1 punainen chili
3 valkosipulin kynttä
1 prk papuja tomaattikastikkeessa
2 prk tomaattipyreeta
1/2 prk kanttarelleja
1 prk katkarapuja
mausteeksi suolaa, piri piriä, mustapippuria, kaprista, tuoretta korianteria ja fetajuustoa lautaselle




                                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti