torstai 2. heinäkuuta 2015

Olutarvio: Weird Beard Five O`Clock Shadow

Taustaa: Weird Beard on varmasti monelle outo parta panimoiden joukossa, koska se on päässyt vasta nippa nappa maitopartaikään. Mikropanimo on perustettu Länsi-Lontoon Hanwelliin alkuvuodesta 2013. Perustajina, kuinkas muuten, kaksi parrakasta kotiolutharrastajaa Bryan Spooner ja Greg Irwin. Ennen panimon perustamista he saavuttivat useita palkintoja niin paikallisissa kuin kansallisissa kotiolutkilpailuissa. Bryan ja Greg haluaa päästä eroon stereotypioista ja tehdä ennen kaikkea heitä innostavia oluita. Tuotanto on jo kolminkertaistunut ja panimo pukkaa tätä nykyä ulos suunnilleen 6000 pinttiä viikossa.

Five O`Clock Shadowiin törmäsin Kokkolan Huismannissa toukokuun loppupuolella ja se tuli nautittua kevään ensimmäisenä terassioluena. Olut on tyyliltään American IPA, johon on käytetty kolmea eri mallasta ja neljää humalalajiketta. Maltaat ovat Pale, CaraRed ja Munich - humalalajikkeet Summit, Apollo, Citra ja Columbus. Koska panimosta ei tämän enempää tietoa tihkunut, niin mennään suoraan olutarvioon. Panimon kotisivut löytyy täältä.

Valvira ei todennäköisesti hyväksyisi tätä Alkoon, koska etiketissä on kuva tupruttelevasta pääkallosta.

Olutarvio: Tuoksu on vähäisesti karamellisen maltainen, jossa päällimmäisenä on pihkainen havuisuus ja greippisyys. Trooppista osastoa on myös mangon ja persikan muodossa taustalla. Tekijöiden mieltymykset jenkkityyliin huomaa heti. Maussa on persikkaisen maltaista makeutta tuoksua enemmän, mutta se kääntyy nopeasti greippiseen happamuuteen, jonka kautta pihkaiseen havuisuuteen. Jälkimaussa on potkua, mutta kylmänä myös hieman tuhkaisuutta erottuu. Suuntuntuma on mukavan täyteläinen ja melko matalahiilihappoinen. Lontoon partaveikoilta hieno mallisuoritus jenkki-IPA:sta, jonka luulisi maistuvan varsinkin hop-headeille. Maistamani yksilö oli myös tuoreenoloinen, vaikka päivämäärää en löytänyt pullosta.

PISTEET: 16/20 p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti