tiistai 21. heinäkuuta 2015

Olutarvio: Mikkeller Skør ja Mikkeller Koppi Coffee IPA Citra & Michiti

Taustaa: Tanskalainen Mikkeller on innovatiivinen ja rajoja rikkova panimo, joka ei enempää esittelyjä kaipaa, joten mennään suoraan asiaan. Nämäkin ennakkoon mielenkiintoiset oluet tuli maistettua Oluthuone Huismannin terassilla muutamia viikkoja sitten.

Mikkeller Skør on tyyliltään Belgian Strong Ale, joka on kypsytetty punaviinitynnyrissä ja siihen on lisätty kandisiirappia. Nämä tiedot luki Huismannin esitteessä - muuta tietoa oluesta en löytänyt. Mikkeller Koppi Coffee IPA:n uudemmassa versiossa on käytetty Citra humalalajiketta ja etiopialaista Michiti kahvia. Arde ehtikin kirjoittaa tästä arvion hieman ennen minua.

Mikkeller SkørOlutarvio: Melko makea tuoksu on toffeisen maltainen ja selkeästi kandisiirappinen. Makeutta leikkaa hieman herukkainen marjaisuus ja pippurinen mausteisuus. Myös aavistus persikkaista hedelmäisyyttä erottuu. Maku on yllättäen huomattavasti kuivempi. Siinä on kirpeää marjaisuutta, omenaista hedelmäisyyttä, mutta myös tunkkaista hiivaisuutta. Jälkimaussa ei juurikaan katkeroa, mutta punaviinimäistä tanniinisuutta voi aistia. Suuntuntuma on keskitäyteläisen ja täyteläisen väliltä sekä pehmeän hiilihappoinen. Mielenkiintoinen olut, joka maistui parhaimmalta viime siemauksilla, mutta ei täysin vakuuttanut. Maistamisen arvoinen silti ehdottomasti.

PISTEET 16/20 p

Mikkeller Koppi Coffee IPA Citra & MichitiOlutarvio: Tuoksussa on sitruspainoitteista hedelmäisyyttä ja hieman myös persikkaa. Kahvisuus erottuu karamellisen maltaan seasta lähinnä tunkkaisena paahteisuutena, mutta jää muuten  paitsioon. Voi johtua myös maistamishetkellä olleesta flunssanalusta. Maku jatkaa myös ihan kivalla sitrupainoitteisella linjalla, mutta sitäkin häiritsee ilmeisesti kahvista johtuva paahteinen tunkkaisuus. Marjaisuuttakin on hieman mukana ja loppuliuku on greippinen, mutta vähäisesti katkera. Suuntuntumakin jää vain keskitäyteläiseksi - hiilihappoisuus on maltillista. Kiva kokeilu tämäkin, mutta kahvi ehkä pilaa muuten potentiaalisen IPA:n.

PISTEET 14/20 p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti